Cum să-ti organizezi nunta visurilor cu un buget inteligent

Dacă plănuiești o nuntă, acum in 2023, poți avea impresia că totul este fie costisitor, fie că nu este ceea ce îți dorești. Nunțile sunt scumpe. Totuși, nu trebuie să cheltuiți o avere pentru a avea un eveniment frumos! Este ușor să te lași copleșit de toate opțiunile existente și să te afli într-o situație în care nu știi de unde să începi cu bugetul tău. Din experiența noastră, avem o mulțime de idei pentru tine despre cum poți economisi bani în ziua ta cea mare fără a sacrifica calitatea sau stilul!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

       Prioritățile

 

       Primul pas pentru a vă eficientiza bugetul de nuntă este să faceți o listă cu toate lucrurile pe care doriți să le faceți la nuntă. Începeți cu cel mai important lucru și mergeți în jos. Dacă nu vă puteți permite un lucru, atunci eliminați-l . Situația poate escalada...de la repede în sus.

       Gândește-te la ceea ce este important pentru tine și pentru partenerul tău și asigură-te că acest lucru se reflectă în toate aspectele din ziua nunții tale. Nu vă gândiți doar la ceea ce este important din punct de vedere emoțional, ci și din punct de vedere financiar!

       Începeți cu un buget! Este esențial să stabilești o limită clară înainte de a lua orice decizie cu privire la ceea ce va face parte sau nu, din nunta ta. Dacă nu există o limită, devine mult prea ușor să cheltuiești fără să-ți dai seama - și odată ce observi cât de mult s-a dus, s-ar putea să fie prea târziu!

 

       Lista de invitați

 

       Poate fi tentant să vă invitați toți prietenii, membrii familiei și colegii de la grădi. Dar realitatea este că o listă mare de invitați înseamnă costuri mai mari pentru locație, mâncare, băuturi și alte lucruri esențiale pentru ziua nunții.

       Indiferent de mărimea nunții tale, există câteva motive destul de bune pentru a scurta puțin lista, iar dacă aveți un buget limitat este înțelept să vă păstrați lista de invitați mai mică.

       Prin limitarea numărului de invitați veți avea mai mult timp de petrecut cu fiecare dintre ei, iar acest lucru poate face ca experiența să fie mult mai plăcută pentru toți cei implicați.

 

       Alegeți o zi din timpul săptămânii sau în afara sezonului de vârf

 

       Primul lucru pe care ar trebui să îl luați în considerare atunci când vă planificați nunta este unde și când. Momentul în care vă căsătoriți poate face o diferență masivă în ceea ce privește prețul.

       De exemplu, weekend-urile sunt mai scumpe decât zilele din timpul săptămânii, deoarece au cerere mai mare, iar sezonul de vârf mai scump decât perioade mai puțin aglomerate. Acest lucru înseamnă că, dacă doriți să economisiți bani în ziua cea mare, alegeți o zi din timpul săptămânii sau/și o dată în afara sezonului.

 

       Ceremonia și petrecerea în aceeași zi și în același loc

 

       Indiferent că vorbim de cununie civila sau religioasă, sau de o ceremonie umanistă, reunirea acestui eveniment cu petrecerea de dupa are un farmec aparte.

       Veți putea să vă asigurați că oamenii sunt prezenți atât la ceremonie, cât și la recepție, fără a fi nevoie de cheltuieli suplimentare pentru deplasare sau cazare si nici nu va trebui să plătiți pentru două zile separate. De asemenea, le ușurează și sarcina invitaților care nu ar putea altfel participa la ambele evenimente sau se rătăcesc între locații.

       Evitați să vă pierdeți în toată agitația! Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la câte persoane merg unde dacă totul se întâmplă chiar aici, într-o singură locație - și cu mai puțin stres implicat în planificarea logisticii. Va fi mult mai ușor pentru toți cei implicați (inclusiv pentru invitați) să se relaxeze și să se bucure fără să se preocupe de altceva!

       Deoarece există atât de multe beneficii asociate cu organizarea atât a ceremoniei, cât și a recepției în aceeași zi, într-o locație pentru petreceri in aer liber - de exemplu, vă recomandăm cu tărie să luați în considerare această opțiune, dacă este posibil.

 

 

       Optează pentru un furnizor de catering pentru evenimente

 

       Unul dintre cele mai importante aspecte ale zilei nunții tale este să te asiguri că toți cei prezenți se vor simți bine.                 Optați pentru un bufet în locul unei cine așezate. Serviciul de bufet este una dintre cele mai accesibile opțiuni disponibile în prezent - nu aveți o gramada de ospătari care să se învârtă în jurul meselor, în schimb oaspeții se servesc singuri dintr-o serie diversificata de mâncare așezata dichisit in apropiere - și există atât de multe posibilități delicioase când vine vorba de acest stil de cină.

       Serviciul de catering pentru nuntă poate fi o modalitate excelentă de a face ca experiența nunții tale să fie atât luxoasă cât și convenabilă, pentru ca vor lucra direct cu voi pentru a crea exact tipul de mâncare și băutură care se potrivește cel mai bine gusturilor, bugetului și locației, iar voi aveți posibilitatea de a controla totul în cel mai mic amănunt.

       Acești profesioniști au ani de experiență în planificarea nunților, așa că vor ști exact ce fac când va veni timpul pentru a ta! Asta înseamnă mai puțin stres și griji pentru toți cei implicați - mai ales pentru VOI!

 

 

       Dj sau formație?

 

       Dacă plănuiți să aveți o formație, probabil că aceasta va costa o mulțime de bani. Însă dacă nu vreți să cheltuiți mii de euro pe muzica de nuntă, poate ar trebui să vă gânditi mai degrabă să angajați un DJ nuntă, cu niște costuri mai rezonabile. Acest lucru se datorează faptului că, de obicei, aceștia nu au nevoie de cantități mari de echipament și forță de muncă pentru instalare, astfel încât costul general va fi mai mic.

       În plus, nu aveți nevoie de un întreg grup de muzicieni care să cânte muzică live la evenimentul vostru...doar un singur profesionist priceput care să îi facă pe oameni să danseze și să se simtă bine.

       Dacă optați însă și pentru unul sau doi muzicanți, aceștia nu trebuie să aducă cu ei instrumente sau echipamente de sunet suplimentare. Acest lucru reduce unele cheltuieli pe care le-ar implica altfel angajarea unei întregi formații, cu propriile instrumente și echipamente.

 

 

       Decoruri DIY & alegeri smart

 

       Ați putea fi surprinsi de câți bani puteți economisi dacă vă creați singuri proiectele DIY. Există multe modalități de a face ziua nunții tale mai personalizată și mai puțin costisitoare. Probabil că nu va fi nevoie să cumpărați fiecare lucru de pe listă, așa că asta înseamnă economii!

       Realizarea propriului decor de nuntă este o modalitate excelentă de a economisi bani și de a crea amintiri minunate. Poți folosi acest lucru în avantajul tău dacă ai un buget limitat sau dacă pur și simplu îți dorești ceva mai personal decât ceea ce există deja pe piață, in plus iți vei aminti mereu timpul petrecut făcând propriile decorațiuni pentru nunta ta, iar aceste amintiri nu le poti cumpăra cu bani!

       Dacă însă nu-ți plac aceste proiecte, nu ai timp, nu te pricepi sau nu ești o persoană îndemânatică, poți apela oricând la profesioniști...însă o poți face cu cap. De exemplu poți angaja un designer talentat să-ți facă sau să-ți modifice rochia, astfel încât să nu trebuiască să cheltuiești mii de euro pe ceva ce va fi purtat doar o singură dată! Vei arăta uimitor în orice ai alege și în acest fel, poți fi creativă cu designul, astfel încât să reflecte exact ceea ce te face să te simți bine - chiar dacă este vorba de ceva extravagant! Sau poți solicita designerului floral aranjamente, ținând cont de florile care se găsesc din abundența în acel sezon ( acest lucru va reduce substanțial nota de plată ) și nu neapărat de preferințele tale personale... decât dacă vrei cu orice preț să ai liliac la nunta ta de...septembrie.

 

       Concluzie

 

       Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face cu ușurință pentru a reduce costurile fără a avea impresia ca faceți economii la ceea ce conteaza cu adevărat. O nuntă ar trebui să fie o sărbătoare a iubirii și a angajamentului, dar multe cupluri ajung să cheltuiască mai mult decât își pot permite.

       Dacă abia așteptați să vă căsătoriți, dar bugetul vă cam dă bătăi de cap, este timpul să vă regândiți opțiunile și să vă dați seama ce este cu adevărat important.

       Sper că acest articol te-a inspirat să faci următorul pas pentru a avea nunta visurilor tale, cu un buget realist. Cu puțină creativitate și planificare în avans, puteți avea o zi extraordinară!