Ce trebuie să știi pentru a organiza o petrecere pentru copii în aer liber.

       Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viața fiecăruia dintre noi, aducând în fiecare zi momente surprinzătoare, pline de culoare și de experiențe noi, care mai târziu, în viață, se vor transforma în amintiri deosebite.

       Aniversarea este unul dintre aceste momente și tine de noi, ca părinți, să încercam pe cât posibil, să transformăm evenimentul în amintiri frumoase pentru cei mici, pentru invitați…și pentru noi.

       Daca planifici o petrecere pentru copii în aer liber, iți trebuie un plan minim de „atac” pentru un party reușit, așa că ți-am pregătit câteva ponturi.                  

 

 

Locația

 

       Indiferent că te gândești să organizezi petrecerea într-o locație pentru evenimente în aer liber, la un loc de joaca, în parc, sau în orice alt loc care se pretează, trebuie să iei în calcul câteva amănunte, pe lângă cele evidente.

 

 - Să fie ușor accesibilă. Nu trebuie să fie fix lângă stația de metrou, însă măcar un Uber trebuie să fie disponibil spre și din locul respectiv.

 - Parcare cât mai aproape. Nu deranjază pe nimeni să facă câțiva pași pe jos însă gândește-te că vei avea de cărat chestii și la dus și la întors, iar invitații nu vor fi tocmai încântați să facă o drumeție până la mașină

- Posibilitatea de a putea amenaja spațiul după gustul tău și în tematica petrecerii

- Logistica necesară pentru toți participanții – utilități, grupuri sanitare, mese, scaune, tacâmuri, veselă, o mică trusă de prim ajutor etc, altfel o să trebuiască să le asiguri tu.

- Soluție de back-up în caz de vreme nefavorabilă ( caniculă, ploaie, vânt )

- Chiar dacă locația are pus la punct un protocol pentru dezinsecție, nu strică să ai la tine ceva soluții anti-țânțari / căpușe.

 

Divertismentul

 

       Aici o să trebuiască să-ți faci bine temele, pentru a nu scăpa evenimentul de sub control. Fie intervine plictiseala, fie haosul. Și nu vrei nici una, nici alta. Ideal ar fi ca părinții să se implice în jocul copiilor, retrăind jocurile copilăriei lor sau participând la unele noi și creative. Însă nu mereu toți părinții dau curs invitației, din diverse motive, fapt pentru care este o idee bună să apelezi la un animator care știe ce face și care se poate adapta la nevoile grupului, oferind părinților un mic răgaz pentru șuetă.

 

       Alege o temă principală a petrecerii și dezvolți de acolo. Picnic party, teepee party, jocuri de grădină, sunt doar câteva idei însă indicat este să-ți întrebi copilul ce vrea. El știe mai bine.

       Iată câteva exemple de jocuri, vechi și noi, în aer liber, care nu vor da greș.

 

Bătaie cu apă

       Sigur știi despre ce e vorba. Nu ai nevoie de mare lucru. Câteva găleți cu apă, pistoale sau alte dispozitive și…haine de schimb. Distracția e garantată!

Twister

       Jocul acela cu buline unde toată lumea se înnoadă în cele mai haioase poziții. Foarte amuzant pe echipe, părinți vs copii.

Vânătorii de comori

       Faci un plan sau o hartă, scrii indiciile sau le desenezi pentru cei mai mici, adaugi provocări amuzante pe traseu, împarți grupul în două echipe, ascunzi comoara ( ceva care să motiveze ) și…dai startul. Asta îi va ține ocupați ceva timp, în funcție de complexitatea pe care o dai jocului, timp în care vor colabora, se vor naște intrigi și întorsături de situație pe parcurs, nesimțind când trece timpul.

Baba oarba

       Un participant este legat la ochi și încearcă să prindă unul din jucătorii care se invârt în jurul lui, pentru a-i lua locul. Cu cât numărul jucătorilor este mai mare, cu atât este mai amuzant.

Gogoașa pe ață

       Se leagă o sfoară de doua puncte fixe, la o înălțime mai mare, de care se leagă alte sfori perpendiculare ( cele de care sunt legate gogoșile ) în dreptul fiecărui participant, până la nivelul nasului. Căștigă cine termina primul de mâncat gogoașa…cu mâinile la spate. Premiul...a fost deja mâncat.

       Sunt foarte multe jocuri de grădină, noi sau de când lumea, adaptate sau reinventate, care vor face deliciul oricărei petreceri pentru copii în aer liber, jocuri cărora le vom dedica un articol separat.

 

       Daca iți amintești cu drag de copilărie și vrei ca prichindelul tău să se bucure de amintiri cel puțin la fel de plăcute, îi poți organiza o petrecere de magică la The Backyard. Avem suficient spațiu pentru copii și numeroase accesorii care le permit atât copiilor cât și părinților să petreacă momente de neuitat..