7 motive pentru care să alegi o nuntă sau o cununie în aer liber

Dacă aveți în plan să vă căsătoriți, probabil că v-ați gândit deja la toate modurile în care nunta voastră o să fie diferită de a altora. Ați putea alege un ballroom sofisticat, ați putea invita toți cunoscuții sau chiar ați putea fi creativi în ceea ce privește modul în care se servește mâncarea la recepție. Dar dacă niciuna dintre aceste idei nu vă sună bine, o alternativă ar putea fi: o nuntă în aer liber! Dacă aceasta este ideea ta despre o zi de vis, continuă să citești pentru a afla șapte motive pentru care o nuntă sau o cununie în aer liber poate fi atât de specială - și de ce ar putea fi potrivită pentru tine.

 

 

       Ceremonia ta va fi unică

 

       Cu o nuntă în aer liber, puteți face ca evenimentul să fie cu adevărat unic. Există mai puține restricții cu privire la ceea ce puteți face sau servi. Acest lucru înseamnă că aveți mult mai multă libertate pentru a crea o experiență memorabilă pentru invitații dvs. Puteți alege orice decor, mâncare și băuturi care se potrivesc gusturilor și personalității voastre ca și cuplu.

       Nu trebuie să aveți o ceremonie de nuntă tradițională daca voi simțiți că nu vă reprezintă. Puteți avea o ceremonie în aer liber, în orice moment al zilei, sau poate doriți să renunțați la accentele religioase și să optați pentru ceva mai umanist. De asemenea, puteți avea o nuntă lungă sau scurtă, în funcție de ceea ce se potrivește cu voi.

       Toate aceste lucruri sunt posibile pentru că nu sunteți limitați de ceea ce alți oameni cred că este "tradițional".

 

 

       Aveți control total asupra stilului și decorațiunilor

 

       Ambientul în aer liber vă oferă libertatea de a folosi multe tipuri de materiale și decorațiuni precum  și elemente care au o semnificație aparte pentru dumneavoastră, fără teama că acestea nu se potrivesc în decor. Puteți crea propriile decorațiuni folosind lemn, scoici, țesături, s.a.m.d sau chiar elemente simple, cum ar fi sfoara.

       Vă puteți alege propria temă pentru o nuntă în aer liber, ceea ce este minunat dacă nu doriți o temă de nuntă tradițională! De exemplu, dacă sunteți mari fani Star Wars sau Stăpânul Inelelor, atunci de ce să nu încorporați aceste teme în ziua voastră specială? Va fi ceva complet unic și diferit față de nunțile altora.

       De asemenea, vă veți bucura să puteți alege orice culoare care se potrivește cel mai bine cu personalitatea voastră - fie că sunt culori strălucitoare, cum ar fi roșu, sau nuanțe pastelate, cum ar fi verde mentă!

 

 

       Nu trebuie să așteptați sezonul principal al nunților

 

       Puteți alege un sezon de nuntă care să se potrivească cu dumneavoastră, cu vremea și cu celelalte elemente pe care le considerați . De exemplu, ați putea dori să vă căsătoriți primăvara, în sezonul liliacului, sau să aveți o nuntă de vară, într-o după-amiază însorită, sau toamna, intr-o explozie de culori. Sau poate preferați ca ceremonia să aibă loc pe înserat, astfel încât să puteți ilumina zona cu felinare și lumânări pentru a crea un cadru intim perfect.

 

 

       Spațiu cât cuprinde

 

       Într-un loc în aer liber există suficient spațiu pentru ca oamenii să se împrăștie și să se distreze, ceea ce înseamnă că puteți invita mai mulți oaspeți. Dacă sunteți ca majoritatea cuplurilor, lista de invitați include prieteni și familie din toată țara (sau chiar mai departe). Ultimul lucru pe care vi-l doriți este ca aceștia să se simtă groaznic pentru că locurile au fost limitate sau mâncarea a fost puțină. O nuntă în aer liber le oferă tuturor libertatea de a se plimba pe teren și de a se amesteca cu ceilalți invitați pe îndelete - chiar și după ce cina a fost servită!

       În plus, multe locații în aer liber sunt mai mari decât cele de interior iar acest lucru va elimina senzatia de inghesuiala, in cazul petrecerilor cu un numar mai mare de invitati. Veți putea, de asemenea, să găzduiți o întreagă orchestră, dacă vi se pare ca asta ar face ceremonia dvs. foarte specială - cerul este cu adevărat limita când vine vorba de ce fel de divertisment poate fi găzduit la un eveniment în aer liber!

 

 

       Puteți să vă păstrați nunta mică

 

       Adesea, organizatorii de nunți vă vor spune că lista de invitați ar trebui să fie între 150 și 200 de persoane. Dar atunci când planificați o nuntă în aer liber, nu este nevoie să fiți atât de stricți în privința acestui număr. O listă de invitați mai mică poate însemna un eveniment mai intim, care se simte mai mult ca o petrecere decât o afacere mare și sufocantă.

       Câte persoane doriți să invitați? Aceasta este cea mai importantă întrebare dintre toate și are potențialul de a schimba complet modul în care îți planifici nunta. O nuntă în aer liber ar putea fi soluția perfectă pentru a păstra lucrurile la o scară mai mică.

       Câți invitați doriți cu adevărat să invitați? La o nuntă în aer liber, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la spațiu sau la cât de aglomerat va fi - puteți invita pur și simplu atâția oameni câți ar încăpea în fața altarului și este ok! Dacă vrei să păstrezi lucrurile super intime (ceea ce este absolut în regulă), atunci gândește-te să organizezi o ceremonie restrânsă, la care să participe doar membrii familiei și prietenii apropiați.

       Dacă te gândești să găzduiești un stil alternativ de ceremonie, această opțiune ar putea fi deosebit de atrăgătoare, deoarece aceste tipuri de ceremonii implică adesea mai puțin de 100 de invitați. Dacă acest lucru sună ca ceva ce ar putea funcționa, atunci mergeți mai departe și rezervați din timp o locație pentru nuntă în aer liber!

 

 

       Obții cele mai bune fotografii pe fundaluri naturale

 

       Cu o locație în aer liber pentru nunta ta, nu există restricții în ceea ce poți face cu decorarea: de la orice schemă de culori care se potrivește cel mai bine gusturilor tale (sau nici o culoare) până la opțiuni de iluminare, cum ar fi lumânări sau felinare; de la simple atingeri decorative, până la luminițe strălucitoare sau panglici de verdeață... posibilitățile sunt infinite! De asemenea, puteți folosi decoruri reale în loc să le închiriați...le aveti gratuit, in fata ochilor. O simplă pătură și câteva perne pe iarbă pot crea un photocorner deosebit.

 

 

       Nunțile în aer liber sunt de obicei mai casual, ceea ce înseamnă că există mai puțină presiune pentru a urma un set formal de reguli.

 

       O atmosferă mai relaxată înseamnă că există mai puțină presiune pentru a urma un set formal de reguli. Odată ce ați ales locul și data, restul procesului de planificare poate fi la fel de simplu sau de complicat pe cât doriți să fie. Nu sunteți blocați într-o sală de bal înfundată, unde invitații trebuie să se îmbrace elegant și să stea cuminți acolo unde sunt puși, unde mâncarea este planificată meticulos, urmărind un scenariu rigid. În schimb, nunțile în aer liber sunt, de obicei, mai relaxate și mai informale iar tortul se poate aduce înaintea fripturii...dacă asta-ți dorești.  Acest lucru poate face ca experiența să fie incredibil de intimă...așa...ca o petrecere între prieteni vechi.

 

 

       De reținut: O nuntă în aer liber poate fi perfectă din multe puncte de vedere.

 

       Puteți avea o nuntă unică. Fie că doriți să vă căsătoriți pe plajă, in varf de munte, sau într-o grădină secretă, o nuntă în aer liber este una dintre cele mai ușor de personalizat opțiuni disponibile. Acest lucru înseamnă că vei putea încorpora detalii care îți reflectă personalitatea și stilul, fiind până la urmă...nunta TA!

       Nu trebuie să-ți faci griji cu privire la vreme - este deja acolo! O îngrijorare pe care multe cupluri o au atunci când se gândesc să se căsătorească în aer liber este dacă va ploua sau nu în ziua nunții lor. Cu toate acestea, dacă ploaia amenință ziua ta cea mare - ceea ce s-ar putea să se întâmple - există modalități de a ocoli acest potențial dezastru: de la a avea pregătit un plan de rezervă în cazul în care lucrurile se înrăutățesc cu adevărat, la a vizualiza, de ce nu?,  dansul mirilor...in ploaie :)

 

 

       Concluzie

 

       Cel mai important lucru este să-ți urmezi inima. Dacă vreți să vă căsătoriți în aer liber și aveți în minte o locație frumoasă, atunci dați-i drumul! Există atât de multe motive pentru care o nuntă în aer liber ar putea fi perfectă pentru tine: este mai accesibilă, copiii se vor distra de minune, sunt mai puține restricții cu privire la ceea ce poate fi servit sau făcut (și cum) și oferă invitaților un mediu relaxant, numai bun pentru socializare...printre altele.